Het verhaal van de Duin tot Duin wandeltocht

Duin tot Duin wandeling Oosterplas

Iets meenemen en iets loslaten ……

Wandelen maakt mijn hoofd leeg en laat mijn energie stromen, het brengt me letterlijk en figuurlijk in beweging. Voélen in plaats van denken, nieuwe ideeën krijgen en tot nieuwe inzichten komen. Uit onderzoek blijkt dat we tijdens het wandelen makkelijker praten.

Ik klets inderdaad heel wat af met mijn medewandelaars tijdens de Duin tot Duin wandeltocht in Zuid Kennemerland bij Haarlem. De één is bezig met een presentatieklus en wil dit uitbreiden naar coaching, de ander is bezig met een ontwikkelingsproject in Afrika, met wéér een ander voer ik een filosofisch gesprek over verlies. Anderen inspireren mij en ik inspireer weer anderen. Zo geef ik wat en neem ik wat. Helemaal opgeladen en bruisend van energie en plannen ga ik weer naar huis.

Meelopen voor een goed doel: onderwijs voor kinderen in Ecuador

De Duin tot Duinwandeling is niet zomaar een wandeling. Wij lopen voor een goed doel, namelijk de Stichting Caya Cama Ecuador. Deze stichting geeft jonge inheemse kinderen uit het dorp Ayllu Llakta in Ecuador, de kans een opleiding te volgen.

Met een opleiding behoeden we deze kinderen voor de armoedeval en kunnen zij in de toekomst hun eigen gezin onderhouden. De stichting heeft dan ook een uiterste houdbaarheidsdatum. De datum dat de jongste kinderen uit dit dorp klaar zijn met hun opleiding. Dan zit het werk erop, de basis is gelegd en verder moeten zij het zelf doen in het leven. Door mee te lopen met de Duin tot Duin wandeling draag ik daar ook een steentje aan bij.

Duin tot Duin wandeling groepsfoto

Duin tot Duin wandeling Het Wed
Duin tot Duin wandeling onderweg

De Duin tot Duin wandeling

De stichting Caya Cama deed al jaren mee met de Dam tot Dam wandeltocht. Het enthousiasme was echter tanende omdat de omgeving tijdens deze wandeltocht op zijn zachtst gezegd niet echt inspireert. We vroegen aan wat mensen in de buurt om met ons mee te wandelen maar het antwoord was steevast: ‘Wandelen graag, maar dan niet die saaie tocht langs de snelweg van Amsterdam tot Zaandam’.

En, eerlijk is eerlijk, daar hebben ze geen ongelijk in. ‘Kunnen we zelf geen wandeling organiseren bij ons in de buurt?’ opperde een medewandelaar tijdens onze laatste Dam tot Dam wandeltocht. En zo is een nieuw evenement geboren.

Een nieuwe naam, een nieuwe route én een andere datum, maar wél dezelfde afstand. De naam was al snel gevonden: in plaats van Dam tot Dam is het Duin tot Duin geworden. Beter goed gejat dan slecht verzonnen. De  datum is met een week verzet, gewoon, omdat dat ons beter uitkomt. We hebben nu zelf de regie en kunnen alles zelf bepalen, hoe fijn is dat? En de route? Die gaat uiteraard van Duin tot Duin. In het Nationale Park De Kennemerduinen liggen de mooie wandelpaden voor het opscheppen.

Duin tot Duin wandeling door de bossen
Duin tot Duin wandeling even pauzeren

Wandelen in een natuurgebied

Zelf vind ik het heerlijk om in de natuur te wandelen. Zo helemaal zonder stress, aandacht voor de blaadjes aan de bomen en de koeien in de wei. Helemaal in het nu zijn. Ik kan slechtere plekken verzinnen om iets aan mijn gezondheid te doen. Tijdens onze wandeling ben ik even weg van alle drukte en kom helemaal tot rust, ik waai lekker uit langs de kust en geniet van de vergezichten in de duinen.

De Duin tot Duin wandeling begint bij het Duincafé aan de Zeeweg in Overveen. Elk jaar zetten we weer een iets andere wandeling uit.

Duin tot Duin wandeling langs het wed lopen

Wil je meedoen met de Duin tot Duin wandeling?

De bovenstaande redenen moeten voldoende zijn om je over de streep te trekken, maar er zijn vast nog veel meer redenen te bedenken om mee te doen met onze sponsorwandeling. Redenen die juist voor jou heel belangrijk zijn, die bij jou passen. In ieder geval is het zo dat je iets goed doet voor jezelf én voor de samenleving.

Wandelen, genieten, ontstressen, geïnspireerd raken en bezield met nieuwe inzichten. En ondertussen een mooi doel steunen: onderwijs voor de kinderen in Ecuador.

Wat je nog meer moet weten over de Duin tot Duin wandeling

  • De volgende editie is op zondag 29 september 2019
  • De minimale bijdrage is 50 euro
  • De start is bij het Duincafé aan de Zeeweg in Overveen. Je kunt daar goed parkeren, maar ook per trein is het Duincafé prima bereikbaar
  • De wandelafstand is ongeveer 16 kilometer
  • Tijdens het wandelen stoppen we op een schilderachtig plekje waar we gezellig samen lunchen.
  • Achteraf een superleuke borrel, aangeboden door het Duincafé

Wil je meedoen? De volgende editie is op 29 september 2019

Stuur een mail naar post@cayacama.nl

Of geef een reactie in dit blog.

Of mail me gewoon even.

Wil je meer weten over de stichting Caya Cama Ecuador? Klik dan hier.

Duin tot Duin wandeling Zuid Kennemerland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *