Ibiza

Vijf dagen met de meisjes naar Ibiza

Ibiza San Gertrudis Can Murenu
Inleiding

Met de meisjes op reis onder het motto: Ibiza is altijd een goed idee

Nou, meisjes, in werkelijkheid zijn we vijf dames van een zekere leeftijd, maar dat mag de pret niet drukken. Ibiza it is! En als je denkt, nou nou, één en al swingen en feesten, dat is wat, voor die dames, ga ik jullie gelijk verklappen dat wij waarschijnlijk de saaiste vakantie ever naar Ibiza gemaakt hebben. En leuk dat het was … lees maar.

Ons toevluchtsoord Casa Can Murenu

De vlucht naar Ibiza kost drie keer niks, maar het verblijf is andere koek. Het is nog een heel gezoek om iets betaalbaars te vinden. Maar, dan heb je ook wat. Wat een fijn huis en wat een fijne prijs.

Casa Can Murenu ligt in het noorden van Ibiza, op het platteland, vlakbij het dorpje Llorenc de Balafia oftewel San Lorenzo. De eigenaar had ons vooraf, via de mail een routebeschrijving gestuurd die wij niet al te nauw namen, en het heeft ons uiteindelijk uren gekost om ons mooie stulpje te vinden.

Het is een groot, vrijstaand huis in een omgeving van olijfbomen en fruitbomen. De enige buurman is onze hippie buurman, een gepensioneerde kunstenaar, die in de winter op het huis past en een stukje verderop op het land woont.

Het huis heeft vier slaapkamers, drie badkamers, een grote keuken, een kamer en een zwembad in de tuin met een fijn terrasje ernaast. Zeer geschikt voor ons vriendinnengroepje, maar ook, als je bijvoorbeeld met twee bevriende gezinnen bent.

Het nadeel is dat je alles met de auto moet doen. Ibiza stad is op 17 km afstand, dus feesten kan wel, maar is ons nét even te veel gedoe.

Wij logeren hier vier nachten en dat is tevens het minimum verblijf. Totale kosten zijn zevenhonderd euro. Een koopje.

Ibiza Casa Can Murenu

Ibiza zonsondergang

De mooie stranden in het noorden van Ibiza

Op onze eerste dag bezoeken we een aantal mooie strandjes aan de noordkust.

Ibiza staat natuurlijk bekend om zijn stranden, met bijbehorende (zeer prijzige) beachclubs. Wij hebben werkelijk niet één beachclub van binnen gezien. Wel heel veel piepkleine strandjes, verscholen in idyllische baaitjes waar je rond de lunch een klein houten keetje opzocht voor een vers visje, of, bij gebrek aan etenstentjes, je zelf meegebrachte boterham opsmulde.

Bijvoorbeeld bij Cala Benirras. Op zondag aan het einde van de dag zijn we naar Cala Benirras gegaan. Het is er megadruk en dat heeft een reden. Op zondagavond treden hier trommelaars op. Gewoon op het geluid afgaan. Er heerst een fijne vibe, hippies, vriendinnengroepjes, gezinnen met kinderen. Het ritme van de trommelaars zorgt ervoor dat je absoluut met de voetjes van de vloer (strand) gaat. Dansen dus! Vlakbij het strand ook een kleine hippiemarkt. Stelt niet heel veel voor.

Agua Blanques is een mooi uitgestrekt zandstrand met een leuke sfeer en veel locals. Verder is er een gezellig barretje waar het goed toeven is.

En tot slot: Cala Xarracca ligt in een kleine baai. Je kunt hier heerlijk zwemmen, maar ook een leuke wandeling maken.

Ibiza Cala Xcarracca
Ibiza trommelaars Cala Benirras

Het hippiegevoel op Ibiza

Althans, zo ervaren wij het noorden. Volgens onze hippie buurman zijn we daarvoor minstens vijfentwintig jaar te laat.

De trommelaars van Cala Benirras hebben al een hoog hippie gehalte, en dat staat ons best aan.

We bezoeken de hippie markt Las Dalias, vlakbij Sant Carlos op zaterdag. Las Dalias is de grootste, bekendste en daarom ook drukste hippiemarkt van Ibiza. Je kunt hier rustig een hele dag zoetbrengen. Op zondag van 10.00 tot 14.00 gaan we naar de markt bij San Joan de Labritjia. Dat is vlakbij ons huis Casa Murenu. Eigenlijk is het geen officiële hippiemarkt maar een ambachtsmarkt. De tip kregen we van onze buurman. Hij maakt daar altijd muziek met zijn vrienden. Dus ook daar is het weer dansen geblazen.

Ibiza stad: Dalt Vila

Op onze laatste dag rijden we naar Ibiza stad. De wijk Dalt Vila (letterlijk ‘hoge stad’) is het historische centrum van Ibiza stad. De wijk is hooggelegen en lijkt uit te stijgen boven het blauwe water van de Middellandse Zee. Dalt Vila is een schilderachtig doolhof van kronkelende smalle steegjes en trappen. We maken hier een mooie wandeling en genieten van alle uitzichtspunten.

 Las Salinas

’s Middags hebben we genoeg van de drukte van Ibiza stad en zoeken we een strandje in de buurt op. Het wordt Las Salinas. We volgen bij de zoutmeren (Salines) de weg naar rechts en komen dan vanzelf bij dit strand terecht. Er lopen diverse paden door een dennenbos naar het strand. Zeer divers publiek, van jonge hippe meiden tot traditionele gezinnetjes. Het laatste deel van het strand is naaktstrand.

Ibiza Uitzichtspunt
Ibiza stand en zee
Ibiza Cala Benirras

Vliegreis check, Huis check, Auto check ….

  • Goedkope vliegreis boeken naar Ibiza doe je zo: ga naar Skyscanner en vul een retour Ibiza in. Wees flexibel een klik op de mogelijkheid ‘toon de hele maand’. In april zijn de kosten van een retourtje Ibiza nog geen zeventig euro met Easyjet.
  • Cas Can Murenu heb ik geboekt via Tripadvisor. Je krijgt direct antwoord en de contacten liepen daarna ook altijd prima via Whatsapp. Voor een huis voor acht personen betaalden wij 715 euro voor vijf nachten. Wij waren met z’n vijfen, dus dat is nog geen dertig euro per nacht per persoon. Een koopje!
  • De auto is gehuurd via Sixt. Het kantoor van Sixt is niet op de luchthaven, maar je wordt met een busje naar het verhuurbedrijf gebracht. Wij betaalden 215 euro voor vijf dagen autohuur. Dat betekent 45 euro per persoon.
Ibiza Dalt Villa
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *