Reisblunders

Een niet bestaande vlucht boeken

Kaapverdië Cabo Verde airlines
Hoe vaak je ook al hebt gereisd, soms gaat er iets mis. Denk aan bijvoorbeeld de datumgrens: je boekt een reis die dinsdag om 00.10 uur vertrekt. Dan hoor je dus op maandagavond op de luchthaven te staan en niet op dinsdagavond. Of: je hebt een paspoort dat nog tot volgend jaar geldig is. Tijd zat denk je, maar dat hoeft niet zo te zijn. Sommige landen hanteren een geldigheid tot zes maanden na terugkeer van je reis. Als je in augustus 2017 terugkeert moet je paspoort dus geldig zijn tot februari 2018. En zo zijn er nog vele blunders te noemen. Van elke stommiteit leer je weer. Om jullie toekomstige blunders te besparen hier een  inkijkje.

Tickets boek ik altijd via Skyscanner.  Een ideale site om de goedkoopste vliegtickets te zoeken en te boeken. Ook heel handig om combinatievluchten te boeken, bijvoorbeeld een heenreis met luchtvaartmaatschappij A en een terugreis met luchtvaartmaatschappij B. Of de heenreis naar luchthaven A en de terugreis vanaf luchthaven B.

Maar let op: je wordt doorgeleid naar een boekingsite bijvoorbeeld Gate1, Mytrip. E dreams ,tripcase of een andere exotische naam. Het is betrouwbaar, maar check ook altijd even de kosten en vliegtijden op de site van de luchtvaartmaatschappij zelf.

Kaapverdië Sao Vicente luchthaven

Skyscanner boekingssite
Website van TACV Kaapverdië

Onze blunder:

Die check heb ik uit gemakzucht niet gedaan. Wij vliegen immers vaak en altijd klopt de vlucht zoals ik deze heb geboekt. Maar in dit geval helaas niet. Na een heerlijk verblijf op Santo Antao en Sao Vicente staan wij op een woensdag om 09.30 op de luchthaven van Sao Vicente. Ik had thuis al tickets geboekt via Skyscanner naar Sal. Deze vlucht werd uitgevoerd door TACV met een vertrektijd van 10.50 AM. De boeking verliep via Tripcase en de boekingsbevesting had ik braaf uitgeprint. Toch wel enigszins verbaasd over het gebrek een medereizigers en dichte incheckbalies werpen wij een blik op het vertrekbord. Tot onze grote schrik zien wij gedurende de komende acht uur geen enkele vlucht richting Sal. Wel zien we ons vluchtnummer. Dit betreft inderdaad een vlucht naar Sal maar dan pas in de vroege avond. Op ons ticket stond weliswaar 10.50 uur maar als ik me even beter had voorbereid, had ik kunnen zien dat de vluchten naar Sal op woensdagen  altijd om 17.35 uur vertrekken. Boos worden helpt niet, veel soebatten, hulpeloos kijken en niet verzaken wel.

Fort Bayar

Op kosten van de maatschappij worden we naar Fort Bayar gebracht om de tussenliggende uren stuk te slaan. Een all inclusive resort op 2 kilometer afstand van de luchthaven. Van de nood een deugd gemaakt. Om 16.00 uur worden we door een taxi opgehaald en voor de tweede keer komen we aan in de vertrekhal van de luchthaven waar deze keer wél netjes de vlucht vermeld staat en de incheckbalies open zijn.

We knijpen hem evengoed als een oude dief en hopen dat we toch echt wel met de vlucht van 17.35 meegaan. Dat blijkt gelukkig het geval.

Kaapverdië Sal local
Kaapverdië Sao Vicente Foya Branca resort

TACV Airlines

TACV Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Kaapverdië. Toch eens even googelen op TACV problemen, wat me bij Tripadvisor brengt. Lees en huiver: ‘volledig onbetrouwbaar’, ‘één en al vertraging’ en ‘slechtste flightcompany ooit’.

En ook op andere websites lees ik niets dan ellende, voornamelijk vertragingen, maar ook annuleringen. Ik heb dezelfde vlucht na thuiskomst nog een aantal keren opgezocht bij Skyscanner en vervolgens gecheckt bij TACV en toen kwam ik geen rare dingen tegen. Dus wellicht is dit typisch een geval van pech en kon ik er toch niets aan doen.

Maar toch: een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Inmiddels ben ik bezig met het organiseren van een reis naar Madagascar. Ook daar doen we de binnenlandse vluchten met een eilandmaatschappij. De nationale luchtvaartmaatschappij van Madagascar. Ook hier niets dan ellende. Inmiddels al meer dan tien keer een annulering of een vluchtwijziging gekregen. Zucht …..

Kaapverdië Sao Vicente winkelcentrum
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *