Weggis, vierwoudstedenmeer

Korte tussenstop roadtrip Italië

Italië Roadtrip september/oktober 2020

Deel I: Weggis, vierwoudstedenmeer

Na een voorspoedige reis, waarbij we alleen mogen stoppen in Duitsland om te tanken of een broodje te kopen, komen we aan in Weggis. De reden om hier naartoe te gaan is Coronatechnisch ingegeven. In Zuid Duitsland overnachten kon niet zonder een negatieve PCR test, dus dan maar in het dichtstbijzijnde land en dat werd Zwitserland.

Om van de hele reis een beleving te maken gaan we uiteraard niet ergens anoniem langs de snelweg overnachten maar kiezen we iets moois uit. En dat werd Weggis, een dorpje pal aan het vierwoudstedenmeer. We blijven er twee nachten slapen, zodat we de volgende dag een mooie wandeling in de bergen kunnen maken.

We worden vriendelijk ontvangen door hotel Du Lac en dit hotel doet zijn naam eer aan. Het ligt echt pal aan het meer. Om de kamer betaalbaar te houden hebben wij dit uitzicht niet, maar na een korte incheck zijgen we neer op het terras en laten we ons een wijntje goed smaken.

Het is rustig, de kerkklok luidt zeven keer en ik hoor de koeienbellen in de achterliggende groene grasweiden. Dit is Zwitserland.

Wandeltocht Rigi Mountain

De volgende dag ontbijten we in onze rustieke houten ontbijtkamer. Ik krijg er spontaan een wintersportgevoel van. Het plan is om de berg Rigi op te gaan met de kabelbaan en vervolgens met een  treintje. En om daarna het hele stuk naar beneden te wandelen.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen begint de dag prima. Een dagpas om de berg op te gaan is flink aan de prijs. Zelfs met onze kortingskaart van het hotel betalen we evengoed nog 55 euro per persoon. Maar we genieten intens van het geweldige uitzicht, zowel vanuit de kabelbaan als vanuit het treintje. Uitgestapt op de top (1.780m). Wat een feest.

In de verte de besneeuwde alpen en onder ons het Vierwoudstedenmeer.

Wandeltocht Rigi Mountain

Naar beneden wandelen is nog niet zo eenvoudig. Soms is het echt klauteren en na een paar uur beginnen de beenspieren behoorlijk op te spelen. We komen weinig andere wandelaars tegen. Maar dié we tegenkomen begroeten ons allervriendelijkst in een onbegrijpelijk Grus got, maar dan anders.

Een restaurantje halverwege onze afdaling komt als geroepen. Het weer is nog steeds onze vriend. We zitten lekker buiten tussen de bellende koeien. De laatste loodjes wegen uiteraard weer het zwaarst en de benen zijn trillerig.

Hoe lekker is het dan om met een welverdiend drankje lekker in het zonnetje aan het meer te zitten. Wat een fijne start van onze vakantie is dit zeg. Als alles niet zo peperduur was hadden we er zeker een dagje aan vast geknoopt. Maar morgen wordt er ook regen voorspeld dus we gaan toch maar richting het zuiden.

Informatie:

  • Race niet gelijk naar je vakantiebestemming maar maak ook van de reis er naartoe een feestje
  • Je kunt in Weggis prima een week of meer vertoeven. Boottochten, stedentrips, wandelingen, wellnes vakanties, alles is mogelijk. Maar dus ook een korte tussenstop.
  • Afstand vanaf Utrecht ca. 900 kilometer. ’s Ochtends vertrekken, einde middag arriveren
  • Seehof Hotel du Lac is een driesterrenhotel pal aan het vierwoudstedenmeer. Met een mooi terras aan het water.Het is een prima betaalbaar hotel incl. ontbijt.
  • Bovenop de berg Rigi zijn er eindeloos veel wandelmogelijkheden. Je hoeft dus niet persé te stijgen of te dalen. Een mooie wandeling maken op de top en dan weer met het treintje en de kabelbaan naar beneden is ook een mogelijkheid.
  • Zwitserland heeft de Zwitserse Frank als munteenheid. Handig om wat te pinnen. Je kunt niet overal met je pasje betalen en als je in Euro’s betaald is de koers op veel plekken gewoon 1 op 1 en betaal je uiteindelijk veel te veel.
  • Wij hebben lekker gegeten bij Restaurant Oliv, op loopafstand van ons hotel.
  • Wil jij ook een mooie roadtrip maken en kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk op deze link en neem contact met me op!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *